Temporär text, användaren ser aldrig detta

Området

Hällestrand har ett fantastiskt närområde med härlig natur och vacker utsikt mot havet. Spela boule och tennis, gå på promenad längs våra vackra vandringsleder eller njut av sol och bad på vår fina sandstrand.

Om du blir sugen på stadspulsen – ta dig in till Strömstad för shopping och mysiga restaurangbesök, eller ta dig ut till några av de närliggande öarna och andra roliga utflyktsmål.

Här i Hällestrand finns garanterat något för alla.

Temporär text, användaren ser aldrig detta

Närhet till havet

Härliga bryggor & stränder

Det finns inte mycket som slår västkusten – eller bästkusten som vi gillar att kalla den. Att uppleva havet från Hällestrand är något vi rekommenderar alla att göra.

Ta dig till stranden och svalka dig med ett dopp eller hoppa i från en av de många bryggorna i området. Eller varför inte utmana barnen till en krabbfisketävling? Vill du ut på äventyr kan du dyka i havet, eller paddla ut med ekan till en kobbe i närheten för en härlig picnic i solen.

Med havet nära har du alltid en utsikt som lugnar både kropp och själ.

Närhet till naturen

Upplyftande skogspromenader

Hällestrand har ett fint naturområde med skog och mycket grönska. Här är naturen varierande och det finns något för alla.

Ta dig ut på en av skogsstigarna för en lång och upplyftande morgonpromenad. Eller kanske till en höjd för att njuta av utsikten. Eller varför inte plocka lite färska bär och svamp?

Avsluta med en lyxig frukost och ta in den friska luften för att uppleva det härliga lugn som Hällestrand har att erbjuda.

Närhet till staden

Njut av stadspulsen

10 minuter från Hällestrand hittar ni Strömstad – Sveriges västligaste stad med populära sevärdheter och turistmål.

Här kan du bland annat uppleva de magiska kosteröarna, ta en skärgårdstur med båt, besöka konsthallar, eller bara äta en härlig lunch längs med vattnet eller en middag följt av dans och livemusik!

Under sommaren blir Strömstad ett paradis för båtälskare och livsnjutare, med gott om gästhamnar, stjärnkrogar, spa-facilititeter och sevärda promenadstråk. Perfekt när du vill känna lite stadspuls efter en lugn och härlig stund i Hällestrand.

Sport & Aktivitet

Utmana nära & kära!

I närområdet finns en tennisbana och en boulebana utomhus där du kan slipa på dina färdigheter. Passa på när solen värmer gott att utmana familj, vänner och grannar på en spännande bollturnering.

Eller är du mer av en golfare? Inom bara 15 minuters bildresa från Hällestrand finner ni både Dynekilens Golfklubb och Strömstad Golfklubb. Inbiten golfare eller nybörjare spelar ingen roll!

Utflyktsmål

Se något nytt

Med Hällestrands unika läge finner du oändligt många utflyksmål och destinationer inom bara några minuter upp till en timmes bilresa bort. Här finner du vackra västkust-öar, naturreservat, mysiga städer och fantastiska områden att utforska under alla årets årstider!

Tips!

Närliggande utflyktsmål & öar
Østfold, Norge

Historien

Fiske- och stenhuggar­samhället

Hällestrand och Strömstad har en lång historia av bad samt fiske- och stenindustri. Under 1700-talets början var fiske- och turistnäringen viktiga för kommunen, precis som gränshandeln. Tack vare de stora sillperioderna så kunde försäljningen av sillfisket ge Strömstad en ekonomisk skjuts framåt.

Tidigt 1800-tal hade folkmängden ökat från 300 till nära 1 100 invånare. Under den perioden blev Strömstad också känd som bad- och kurort. Med upprepade besök av kronprins Oscar I blev staden en av landets mest populära badorter.

Framgången för Strömstads Kommun fortsatte. Kring sekelskiftet 1900 fick stenindustrin ett stort uppsving. Idag finns Bohusläns äldsta Folkets hus fortfarande bevarat mitt i stenhuggarsamhället och används till olika kulturella arrangemang.

Idag blomstrar Strömstad med turism, handel och evenemang som lockar människor från alla delar av världen.

Hällestrand – BRF Solcampen

Strömstad

Karta

Du tar dig enklast till Hällestrand via E6:an. Vill du därefter vidare till Strömstad så är det en bilfärd på endast 10 minuter söderut. Vill du hellre ta en cykeltur så är du i Strömstad på 25 minuter.

Kommer du från Norge kan du antingen korsa landsgränsen med bil, eller med båt från Sandefjord till Strömstad.

Bilder från området