Temporär text, användaren ser aldrig detta

Utforska Østfold, Norge

Temporär text, användaren ser aldrig detta

Halden – en charmig destination med rik historia

Den charmiga småstaden Halden finner du 30 minuter med bil från Hällestrand Village, precis över den norska gränsen längs Idefjorden. Bland kullerstensgatorna och strandpromenaden vid floden Tista som rinner genom staden, finner du en rad mysiga caféer och restauranger, shopping, gallerier och en mycket trevlig gästhamn. Atmosfären i staden är varm och avslappnad. För den som vill lite motion finns även många vackra vandringsleder och promenadstråk med olika stigar i området.

Halden är mycket känd för den mäktiga fästningen Fredriksten – Norges största, viktigaste och mest gloriösa fästing. Fredrikstens fästning är en av de vackraste i Europa där den tornar majestätiskt över Halden stad. Härifrån har du en fantastisk utsikt över staden och fjorden. Fästningen är även en fantastisk arena för kulturella evenemang såsom internationella musikfestivaler, bilutställningar, sportevenemang och små, intima teaterproduktioner. Flera stora utomhusområden och även mindre fristående fort finns att utforska här.

På Ekås gård i Halden finner du även ’Klatring på Grensen’ som är en av Skandinaviens största och prisbelönade klättringsparker. Här kan du kan klättra högt och lågt i träden med över 230 element på 17 spännande stigar, 5 olika tarzanhopp, många zipliner, och andra spännade moment. Klättringsparken mycket populär och erbjuder aktiviteter för alla barn och vuxna från 2,5 år och uppåt. På bara en 30 minuters bilresa från Hällestrands Village kan hela familjen få uppleva den unika och positiva atmosfären i parken.


Fredrikstad

En annan härlig och närliggande stad hittar du knappt en timmes bilresa bort från Hällestrand Village. Under våren och sommaren är bryggpromenaden i Fredrikstads centrum full av liv, både natt och dag. Att njuta av några kalla glas och färska räkor på en av stadens utomhusrestauranger med goda vänner är en favorit bland både lokalbefolkningen och besökare.

I centrum lockar spännande butiker och en gågata med en livlig folkmassa. Längs piren ligger många trevliga restauranger, barer och nattklubbar på rad. Urvalet växer ständigt och erbjuder något för alla. Från spännande smårätter på Litteraturhuset, till autentiska smaker på Thai Market och riktig pubmat på Havnelageret.

Gamlebyen (gamla stan) i Fredrikstad är en av Norges mest populära attraktioner och måste definitivt upplevas. Gamlebyen är inte bara välbevarat, utan det surrar av liv med alla dess autentiska butiker, gallerier och kaféer. Gammal historia blir som ny när 1700-talet möter nutiden.

Gamlebyen kan upplevas året runt, men speciellt mysigt blir det under juletider. Då förvandlas Gamlebyen till en riktig vinteridyll med sina atmosfäriska julmarknader, glada människor och spännande aktiviteter för både stora och små som alla är där för att uppleva den unika stämningen.


Sarpsborg

Sarpsborg har varit ett livligt centrum sedan området steg från havet för 7,000 år sedan. Med en halvtimmes bilresa från Hällestrand Village kan du uppleva den unika staden i Østfold. Sarpsborg erbjuder vackra naturupplevelser både i skogen och vid havet, samt många olika inomhusaktiviteter och inte minst många spännande kulturevenemang och stora festivaler.

Sarpsborg är även väldigt omtyckt stad av barnfamiljer. En av de mest populära attraktionerna för familjer är vetenskapscentret Inspiria som är öppen året runt. Här kan både barn och vuxna lära sig en massa nytt – med spännande evenemang och program om kunskap springer du från en häftig upplevelse till en annan, medan du skrattar, skriker och gör kul, läskiga eller svåra saker. När ni äntligen åker hem efter en underhållande dag så har ni nog inte bara haft väldigt kul, utan har förhoppningsvis också lärt er lite om matematik, fysik, biologi, kemi och astronomi.